HTML

Friss topikok

Archívum

2010.06.11. 21:35 ***Spoiler*** beszólok

A vb első meccsét félig kockásan néztük

Címkék: tv kritika mtv vb m1 rossz dél afrika 2010 kockás elront hibás digi képminőség szobaantenna

Ma végre elkezdődött az első Afrikában zajló világbajnokság. 2010-et írunk. Nem tudom mi lehetett a baj, de a nyitómérkőzésnek majdnem a felét (ha nem többet) kb. olyan minőségben láthattuk, mintha egy 160x90-es képet nagyítottak volna ki a televízió-készülékemre.

Azt se tudom, hogy mindenkinél előfordult-e a probléma, vagy csak a Digi TV-t (esetleg csak az antennás változatot) használók között, de komolyan örültem, amikor végre a bírót nem két kocka ábrázolta (tudom, négyzet, de így jobban hangzik).

Az első 5 percben legalább rá lehetett fogni, hogy nincs kint a "HD" felirat a logónál, így nem várhatunk el tökéletes képet, de amikor kirakták, akkor se változott sok minden. Sajnos nem tudtam felvételt készíteni a jelenségről, de az egyik kameraállásból a kép maximum 100 képkockából állt (az a kamera, amely mindig közelit mutatott a futó játékosról), beleértve az eredményjelzőt és a csatorna logóját is.

Az első félidő végétől a második félidő 15. percéig a kép nagyjából 5 másodpercenként beszaggatott (igen, a stúdióbeszélgetés alatt is). Tehát úgy döntöttem, hogy a 60. percben elérkezett az idő a váltásra: Digiről szobaantennára. És ezzel az eszközzel messze jobb minőséget érhettünk el, mint a Digivel, bár a "hagyományos" képminőség itt is megvolt, de legalább nem kockásodott és nem akadt a kép.

Szóval, köszönöm szépen, hogy 2010-ben egy világesemény első mérkőzését 30 évvel ezelőttihez hasonló képminőséggel kell "élveznem".

 

Update: az Uruguay–Franciaország-mérkőzésen már tökéletes volt a képminőség. Bravó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolokblog.blog.hu/api/trackback/id/tr602075215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yippyupp 2010.06.13. 16:20:12

viszont ott a meccs minősége volt pöttyet alávaló
süti beállítások módosítása