HTML

Friss topikok

Archívum

2010.06.12. 18:30 ***Spoiler*** beszólok

Az agentinoknak nehéz lesz

Címkék: vb lesz argentína nehéz nigéria dél afrika dél korea 2010

A mai Argentína–Nigéria-mérkőzésen rengeteg helyzetet láthattunk, viszont csak egyetlen egy gólt. A gól egy gyönyörű figura volt – rögzített szituációból.

Akkor mit is csináltak a csapatok a meccs többi részében? Jórészt a helyzeteiket puskázták el. Ebben főként az argentin csapat jeleskedett, szám szerint 24 (!) lövéssel próbálkoztak. Ennek a jelentőségét csökkenti, hogy "mindössze" 7 lövés ment kapura. A mérkőzést esetleg nem követő olvasók most biztos kérdezik, hogy hogy lehet, hogy 6 lövés "eltévedt" valahol... Nos, a nigériaiak kapusa, bizonyos Enyema, remekül teljesítette a feladatát. Többször is remek védéssel vétette észre magát, egyértelműen csapata (Update: és hivatalosan is a mérkőzés) legjobbja volt.

Tehát, miért is lesz nehéz dolga az argentinoknak? Egész egyszerűen azért, mert a védelem iszonyatosan lyukas, könnyen átjátszható, többször is a nigériai támadókon múlt, hogy nem lett veszélyesebb a helyzet, vagy nem lett gól. Másodszor, a támadókat úgy vettem észre, hogy könnyen zavarba lehetett hozni, többször is mellé, fölé lőttek (főleg miután még Messi második lövését is kifogta a kapus, ezért még jobban helyezni akarták a labdát), illetve úgy tűnik, hogy bár többször is helyzetbe kerültek, nincs megfelelő kreativitás a játékukban. Higuaín több helyzetet is elpuskázott, míg Messinek leginkább a kapus jelentette a legfőbb akadályt. Tévez-helyzetre pedig a védőkbe rúgott labdákon kívül nem is igazán emlékszem.

Azért a nigériai csapatról is ejtsünk pár szót: iszonyatos helyzetkihasználás, egyetlen életerős lövés, helyenként borzasztó védelem, de bíztató helytállás. A kapusuk megmentheti őket a kieséstől.

Szóval a mai Dél-Koreát látva nem vagyok benne biztos, hogy Argentínának az a meccs könnyű lesz, főleg, hogy ha Gutiérrez ismét jobbhátvédet játszik...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolokblog.blog.hu/api/trackback/id/tr82076698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yippyupp 2010.06.13. 16:21:19

angol-usa poszt lesz, mert az meccs volt
süti beállítások módosítása