HTML

Friss topikok

Archívum

2010.06.15. 19:53 ***Spoiler*** beszólok

Nagyon sok a szutyok meccs

Címkék: szar vb meccs rossz gól méh dél afrika 2010 szutyok mérkőzés gólátlag vuvuzela gólnélküli

Egész egyszerűen hihetetlen, hogy azok a csapatok, amelyek kijutottak egy ilyen világeseményre (a 2010-es vb-re), meg sem próbálnak legalább úgy tenni, hogy fontos nekik ez az egész dolog.

A legelső szutyok meccs a francia–uruguay-i volt, a nyitómérkőzés után egész elképesztően esett a játék színvonala, pedig a nyitómeccsen még a képminőség is rontott, de még így is mérföldekkel jobb volt a csoport másik meccsénél.

A második meccs, amin majdnem meghaltam az unalomtól (és persze a méh-imitátor vuvuszarok hangjától) az Algéria–Szlovénia-mérkőzés volt. Az angol potya után ismét egy hihetetlen kapusbaki döntött. Az algériai csapat ráadásul hátrányban is volt, mert a nagyokos csatár úgy gondolta, minenképp kézzel kell levenni a labdát 2,5 méter magasból, 1 sárga birtokában, az ellenfél tizenhatosánál.

Majd a holland–dán-meccs egy kis felüdülést jelentett, még mielőtt egy három-négy mérkőzéses iszonyatos sorozatba kezdtek volna a fiúk.

Nem is tudom, mennyire részletezzem őket. A japán–kameruni egy igazán rossz meccs volt, a gól után megállt az élet. A mérkőzés végén, ha jól emlékszem, volt talán két kapufa is, de ez sem emelt igazán a meccs színvonalán.

Az Olaszország–Paraguay-meccsen komolyan azt hittem, hogy a fiúk azt próbálgatják, hogy lehet minél inkább a középvonal közelében tartani a labdát... Egy gól az egyik oldalon, egy a másikon, mindkettő hatalmas védelmi hiba után. Magyarul normális helyzet nem igazán volt (lehet, hogy nem ezen a meccsen történt, de rémlik egy kapufa is... nem emlékszem igazán, már késő volt).

A szar meccsekre viszont ma délelőtt feltette a koronát a vb eddigi legszutyokabb meccse, az Új-Zéland–Szlovákia. Az egy dolog, hogy a végén lehetett röhögni a szlovákokon, mert egész egyszerűen jól esik, ha egy csapat az utolsó percben kap gólt egy semmit nem mutató csapattól. Ennek ellenére (mármint annak ellenére, hogy csak az új-zélandiakra mondtam, hogy nem mutattak semmit) mindkét csapatról el tudom képzelni, hogy a németek és a hollandok elleni magyar csapattól simán (!) kikapnak. Komolyan. Nem értem, hogy a játékosok miért hiszik azt, hogy ha nem futnak, szarul passzolnak, nem bírnak levenni egy labdát, akkor meg lehet oldani a feladatot. Komolyan azt gondolom, hogy ezeknek a csapatoknak nincs keresnivalója a világbajnokságon. Egész egyszerűen nincs egyetlen értelmes támadásuk sem, a védekezés pocsék lenne, ha lett volna értelmes támadás, az új-zélandiak kapusa egyszerűen egy vicc.

Az Elefántcsontpart–Portugáliára csak azért nem mondok nagyon csúnyákat, mert az utolsó negyed órában legalább támadtak a csapatok. Viszont az első félidőben azt hittem, azon versenyeznek, hogy ki fut kevesebbet a két kapusnál, és hogy ki passzol rosszabbul, mint Huszi Szabolcs.

A gólátlag emellett egészen siralmas. A jelenlegi állás szerint 20 gól született az eddigi 13 meccsen. (Összahasonlításként 2006-ban 13 meccs után 30, 2002-ben már 37, 1998-ban pedig már 32 gólnál tartottunk...). Jelenleg ez a vb az utóbbi évek legszarabbja. Nagyon remélem, hogy az esti Brazília–Észak-Korea-meccsen ez javulni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolokblog.blog.hu/api/trackback/id/tr362084384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása