HTML

Friss topikok

Archívum

2010.06.10. 22:45 ***Spoiler*** beszólok

A kommentátorok elrontották a koncertet

Címkék: mtv koncert vb m1 hangulat rossz dél afrika nyitány nyitókoncert 2010 elront kommentátor

Ma félig megkezdődött a 2010-es labdarúgó-világbajnokság. A holnapi nyitómérkőzés előtt ma Dél-Afrikában egy nyitókoncerttel vezették fel az eseményt.

Magyarországon a koncertet az M1 élőben, teljes egészében közvetítette.

A teljesen jó, színvonalas eseményt - bár néhol tőlünk távolálló zenék is előfordultak - a kommentátorok teljesen élvezhetetlenné tették.

Az még a kisebbik zavaró dolog volt, hogy rendszerint South Africa-t South Africa-nak fordították...

Előfordult, hogy mikor már bőven benne voltunk a zenében, megszólalt a kommentátor, hogy "most éppen Knánt (szerk: becsületes neve K'naan, kiejtése pedig 'kéjnan' lenne) hallhatjuk, akit egyébként az M1 stábja is feldolgozott... blablabla...". Sokszor pedig egy 2 perces szöveget írtak a 10 másodperces szünetre... Hihetetlen, hogy a rendező nem képes megmondani nekik, hogy a bizonyosan kötelezően beolvasandó szövegüket a számok között olvassák már be. Ráadásul teljesen feleslegesen volt, hogy 3-an beszéltek az énekesnő szokásairól, tudásáról, képességeiről vagy miről, igazából igyekeztem nem odafigyelni. De erre lehalkították a zenét, és csak a beszélgetést lehetett hallani.

(Az már más kérdés, hogy pl. Shakira egy elég szánalmas playback-kel rukkolt elő, de azért ezt is meg kívántam jegyezni...)

Emellett persze rettentően általánosító közvetítést is hallhattunk. Tehát amikor közölte, hogy Sócratést nem kell bemutatni senkinek, akkor igazából nem tudtam, hogy ezt most komolyan mondja-e vagy nem. Tehát egy olyan játékosra, aki bár kétségtelenül nagy játékos volt a maga korában, de mégis csak 20-25 éve láthattuk utoljára komolyan játszani.

Köszönjük szépen. Remélem, hogy a ma este közvetítő két barátunk nem lesz többször hallható a vb folyamán, azoknak a rohadt vuvuzeláknak a hangja pont elég lesz.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolokblog.blog.hu/api/trackback/id/tr992072908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujrád István aka Pista 2010.06.11. 14:29:41

Tetszik, bár néhol azért sarkít...

yippyupp 2010.06.11. 14:56:26

teljesen egyetértek, szóljál még be többször
süti beállítások módosítása